Het programma | Drakenboot varen

In een van de rustigste en meest pittoreske havens van Rotterdam, namelijk de Wijnhaven, De Kralingse Plas of De Bergse Plas kunnen wij u laten kennismaken met het drakenboot varen. Drakenboot varen is een meer dan 2000 jaar oude sport die vooral in China en andere Oosterse landen nog steeds op hoog niveau wordt beoefend. Een drakenboot is een 12 meter lange, smalle boot met een drakenkop en staart en een grote trommel. In elke drakenboot is plaats voor maximaal 8 of 16 roeiers, 1 drummer en 1 stuurman/begeleider. De trommelaar is één van de deelnemers die voorin de boot zit en op de trommel het ritme aangeeft dat de roeiers moeten volgen. Elke keer dat de trommelaar slaat steken de roeiers tegelijk hun peddels in het water, waardoor de boot steeds sneller door het water schiet.

Wij ontvangen uw gezelschap op het terras van het H2Otel waar een korte instructie volgt en wordt er in de Wijnhaven geoefend op de techniek van het drakenboot varen. Welke instructies moet je kennen en kunnen uitvoeren om zo veilig mogelijk te varen? Daarna gaan we een tocht maken door Rotterdam. En als we met meerdere boten zijn, kunnen wij natuurlijk ook altijd nog een wedstrijd doen.

Programmaduur (inclusief ontvangst en naborrel)
3 uur
Prijsindicatie per persoon (bij 34 personen)

*) Daar we met een prijs per boot werken en grote (17 pers.) en kleine (9 pers.) boten hebben, is de prijs per persoon afhankelijk van het totale aantal deelnemers.

**) Het programma is al mogelijk vanaf 18 personen, echter dan gelden andere prijzen.

Dit arrangement is inclusief:

  • Welkomstdrankje
  • Professionele begeleiding
  • Pauzedrankje
  • Gebruik boten en materialen
  • Drankje bij de naborrel

Optioneel/extra bij te boeken:

  • Wat lekkers bij de koffie, lunch, bittergarnituur en/of diner

In een van de rustigste en meest pittoreske havens van Rotterdam, namelijk de Wijnhaven, De Kralingse Plas of De Bergse Plas kunnen wij u laten kennismaken met het drakenboot varen. Drakenboot varen is een meer dan 2000 jaar oude sport die vooral in China en andere Oosterse landen nog steeds op hoog niveau wordt beoefend.

Prijs: € 44,75 Excl. BTW