Je kan ’t dak op! | Bedrijfsuitje

Ze verdiept zich al jaren in de innovatieve stadsontwikkeling van haar eigen stad Rotterdam. In haar talk: ‘Nieuw gebruik van dak en stad’ deelt Esther haar kennis, inspiratie en opgedane ervaring met betrekking tot wat er nodig is om een stad resilient – veerkrachtig en weerbaar – te maken: wonen, werken, recreëren, natuur (CO2 en fijn stof reductie), regenwateropvang en energieopwekking. De titel is ook de subtitel van haar nieuwste boek: Het Rotterdamse Dakenboek, waarin alles samenkomt. Want het onderwerp ‘daken ontwikkelen’ is zoveel groter dan Rotterdam alleen; het is wezenlijk voor alle grote steden in de wereld.

Na een presentatie van Esther Wienese, expert op het gebied van daktuinen, ga je o.l.v. een deskundige gids op de fiets langs een aantal stadslandbouwprojecten, zoals bijvoorbeeld RotterZwam, stadsboerderij Uit je Eigen Stad of de Dakakker op het Schieblock. Wist je trouwens dat Rotterdam dé architectuurhoofdstad van Nederland is? Met dit uitje ontdek je alle bijzondere en architectonische hoogstandjes van de Maasstad.

Ben je geïnteresseerd in dit leuke én duurzame uitje? Neem dan contact op via het contactformulier.

Je kan 't dak op! 

Hoe maak je een stad toekomstbestendig? En wat kun je daar zelf aan bijdragen? Dat is de grote fascinatie van urban influencer, schrijver en gids Esther Wienese. 

Prijs: op aanvraag